Блог

Цілий поїзд кормить українців

Унікальний Поїзд-кухня «Food-Train» вже третій тиждень поспіль працює у нашому місті. За його допомогою щоденно готуються гарячі обіди для лікарень, гуртожитків ВПО та багатьох інших нужденних харків’ян. Цей проект це спільно програма Укрзалізниці та Фонду Говарда Баффета, запущений з вересня 2023 року. Після знеструмлення Харківщини внаслідок недавніх ударів рф на запрошення Харківської обласної адміністрації команда Food-train приїхала до Харкова, щоб готувати щоденно від 10000 до 15000 обідів. Для цього самовіддано працює не тільки велика команда професіоналів-кухарів, а й багато харківських волонтерів, які доставляють гарячу їжу нужденним.
Наша фундація, співпрацюючи з Благодійним фондом «Фрунзе-кітчен», також стала учасником цього проєкту. Тепер крім гуманітарних наборів ми доставляємо обіди пенсіонерам та інвалідам, а також переселенцям з Куп’янську, і видаємо обіди в нашому Центрі допомоги.
Наші партнери «Фрунзе-кітчен» з початку повномасштабного вторгнення годували харків’ян та людей у сірій зоні та прифронтових селах, у важкі часи вони самі готували близько 10000 обідів на день. Ми вдячні їм за співпрацю і впевнені, що девіз цієї благодійної організації – «Бути добру!», стане реальністю в нашій країні – добро переможе зло!
Співпраця і взаємодія волонтерських організацій Харкова є росток нової держави, в якій стосунки будуються на допомозі один одному
In our city operates a unique Kitchen Food-Train that prepares hot lunches for hospitals, displaced people in hostels and people who currently need hot food. There is a team of professionals who selflessly work to help the needy. The Food-train team came to Kharkiv after the blackout in Kharkiv Oblast as a result of Russian strikes on March 22. They were invited by the Kharkiv Regional State Administration. The team prepares 10,000 to 15,000 meals per day. This project is a joint program of Ukrzaliznytsia and Howard Buffett launched in September 2023. Also, another joint partner is the Frunze charity fund - to be kind.
It is also a kitchen that, since the beginning of the full-scale invasion, has been feeding people in the gray zone and frontline villages, they also prepare about 10,000 meals a day for the elderly, and displaced persons who have returned and whose homes have been destroyed.